27 Haziran 2011 Pazartesi

İÇ PİLAV

GEREKLİ OLANLAR:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 iri soğan
5 su bardağı et veya tavuk suyu (bulyonda kullana bilirsiniz)
1 küçük poşet çam fıstığı
1 küçük poşet kuş üzümü
1çay kaşığı dolu yeni bahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber.tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinçleri yıkayıp hazırlayalım.
Pilav tavamıza yağı koyup soğanı minik küp doğrayalım fıstıkları da katıp kavuralım.
Hafif pembeleşince pirinçleri ilave edelim onunlada kavuralım ve suyunu ilave edelim.
Pilavımız inmeye yakın  tuzunu ve bütün baharatları ,üzümü katıp iyice suyunu çekince altını kapatıp
pilavımızı demlendirelim.
İstediğimiz gibi servis edelim:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder