5 Ocak 2012 Perşembe

TAHİNLİ CEVİZLİ SARMA

GEREKLİ OLANLAR:
3 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su ardağı sıvıyağ veya tereyağı
üzerine pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Yufkaları tek  açalım, üzerine yağı, tahini ,şekeri ve cevizi serip yuvarlak yerlerini içe katlayıp sıkıca  rulo yapalım.
Baklava şeklinde verev keselim.
250 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğuyunca pudra şekerini serpip servis edelim.

AŞAĞIDAKİ  RESİMLERDE DE  HAZIR BAKLAVA YUFKLARI KULLANDIM :
Eğer baklava yufkası  kullanırsanız aynı iç malzemeler kullanılıyor sadece bunda dört yufka  kullanılıyor. ilk yufka serilip arasına yağ gezdiriliyor ikinci yufka serilip tahin ,ceviz ,toz şeker seriliyor.üzerine gene yufka ve yağ dördüncü yufka serilip tahin ceviz ve şeker serilip sıkıca rulo yapılıyor ve baklava şekli kesilip pişiriliyor üzerine pudra şekeri serpiliyor:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder