Canım dostlarım ... değerli misafirlerim nasıl geçti ...ne çabuk bir yıl oldu anlamadım ama bloğumu açalı siz değerli izleyenlerim ve canım blog dostlarımla buluşalı tam BİR yıl olmuş :))hayranlıkla ve takdir ederek izlerdim blogları.
Değişik taifler bulmak için geçerdim pc nin başına saatlerce blog blog dolaşırdım .Birgün benimde bir bloğum olacağı hiç aklıma gelmazdi.
yemek sitesi kurmanın çok zor olabileceğini, benim asla başaramayacağım hayal ötesi bir şey olduğunu düşünürdüm)
Dostlar, arkadalar tariflerimi isterlerdi her defasında anlatır yazar dururdum herkese ...şimd tarifi bloğumda diyorum ((:)) Tariflerimin çoğu annemden öğrendiklerim yöresel yemeklerdi ama bir çoğuda bloglardan öğrendiğim tatlı pasta ,börek tarifleriydi :))
Nihayet bir gün canım kankam(Seher hanımcım) arkadaşım sende tarif versene internette güzel pastalar yapıyorsun diye bana verdiği gaz ve cesaretle tam bir yıl önce bu gün ve bu saatlerde...
sanki iş yerim dükkanımmış gibi hergün sabah açıp akşam kapadığım çok sevdiğim bloğumu açtım.)
kendi başıma kurdum sevgili boğumu (bu duyruda evdeki bilgili ahaliye yardımcı olmadıkları için çocuk gibi başlarından savıyorlardı.. tamam... sonra... hı yarın ...)neyse.
Çok teşekkür ediyorum canım arkadaşıma benim çok güzel uğraşların içinde olmama sebep olduğu için ve bu sayede de blogdan da birsürü arkadaşlarım olmasına vesile olduğu için
işte bir garip blogcan hikayesi:))) .
Birinci yılı doldurmam münasebetiylede bu harika damaklarda enfes lezzet bırakan glazür lü kakaolu yaş pasatayı yaptım. işte tarifim:)
GEREKLİ OLANLAR:
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım çay bardağı kaynar su
1 paket kabartmatozu
1paket vanilya
KREMASI:
Ben hazır pasta kreması kullandım ama kremayı yapmak isteyenler için
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
100gr margarin
1su bardağı şeker
vanilya
KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Tencereye süt, şeker ,nişasta un ve kakaoyu koyup karıştırarak pişirelim kaynayınca ocağı kısıp iki üç dk daha kaynatalım krema çok koyu kıvamda olacak .ılıyınca yani el yakmayacak ısıya gelince yağı ve vanilyayı koyup mikserle 10 .15 dk çırpalım yağ tamamen kremayla özleşmiş olacak
BÜSKÜVİLİ ARA KREMASI İÇİN
1 pakt petibör büskivi
1 çaybardağı ceviz
50 gr margarin
1 türk kahve fincan süt
BİSKÜVİLİ ARA KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Robota bisküvileri erimiş margarini sütü ve cevizi koyup iyice ezilene kadar çekelim
yağlı kagıt arasında pastamızın büyüklüğü kadar açıp arda kullanalım
GLAZÜR İÇİN:
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
GLAZÜRÜN HAZIRLANIŞI:
derin bir kapta pudra şekeri ve limon suyunu iyice çırpalım.
KROKAN İÇİN:
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı su
çok az gıda boyası
(ben kırmızı meyveli bitki çayı vardı onu kullandım demleyip 1 yemek kaşığı kullandım)
KROKANIN HAZIRLANIŞI:
Tavaya şeker ve suyu ve boyayı koyup kaynatalım koyulaşıp rengidönüp kramelie olmaya başlayınca altını kapatıp bir kase dolusu buzun üzerine rastgele gezdirelim çok beklemeden buzun üzerinden krokanları çıkartalım kırmamaya dikkat edelim. Değişik şekiller oluşuyor pastamızın üzerini süsleyelim.
PASTANIN HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta yumurtanın beyazlarını kar haline gelene kadar çırpalım
Başka bir kaba yumurtanın sarılarını,şekeri ve kaynar suyu katıp çırpalım
Unu ,nişastayı,kabartma tozu vanilyayı koyup tekrar çırpalım
Hamura yumurtanın beyazlarını da ilave edip tekrar çırpalım ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş 25cm lik kek kalıbına dökelim
90 .100 derecede fırnda pişirelim
Kek pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim(ben ip yardımıyla kestim)
Alt tabanı koyalım
Üzerine krema serelim ,onun üzerine bisküvili ara kemasını koyalım ,tekrar krema serelim ve en üste keki kapatıp kalan kakaolu kremayı pastamızın her tarafına yayalım .En üstüne glazürü rastgele gezdirelim.
Hazırladığımız krokanlarla pastamızı süsleyelim (ben fındıklı krokanlarda yaptım aynı teknikle sadece fındık koydum farklı olarak) afiyet olsun:)
Bu tarifimi sevgili GÜLO ANNE MUTFAKTA bloğuna gönderiyorum ve kolay gelsin diyorum arkadaşma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder