Hayırlı günler diliyorum ,selamlar gönderiyorum ...Nefis bir tavuk yemeği yaptım. Eriğin verdiği lezzet nefis.. Mayhoş ekşimsi tatları çok severim... Bu öyle çok ekşi bir yemek değil sadece erikler lezet veriyor .Denemeke tereddüt etmeyin derim ALLAH 'a emanet olun hayırlı cumalar...
NOT.Eriği et yemeklerinize ,dolmalarınızın üzerine koyarakta enfes bir lezzet yakalyabilirsiniz.
GEREKLİ OLANLAR
1 kg tavuk kuşbaşı
1orta boy soğan
1 paket kültür mantarı
2 adet yeşil biber
3 adet domates
4 veya 5 tane yeşil erik
karabiber ,kırmızı biber,kimyon ,tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp tavamıza koyalım üzerine halka doğradığımız soğanları ince kıydığımız mantarları yağları ve tuzunu koyup suyunu çekene kadarhızlı ateşte pişirelim.suyunu çekince altını kısıp baharatları ince kıydığımız biber ve domatesleride koyup kapağını kapatıp domates ve biberler ölene kadar domates suyunu çekene kadar pişirelim altını kapatmadan önce 1 bardak suyumuzuda koyup bir iki taşım kaynatıp oçağı kapatalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder