Tüm dostlarıma selam olsun....bayramınızı şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum ALLAH tüm ibadetlerimizi makbul ve kabul buyursun ...Eminim şimdi bütün evlerde bir telaş almış başını gidiyordur. Temizlikler yapılacak, tatlılar hazırlanacak .Tabiiki bu işlerimizde halledilecek ama canlarım bu mübarek günlerimizi de en iyi şekilde ibadetle değerlendirelim... Boonus günlerimizden bİrindeyiz gene.... 1 gün tutulan orucun bir sene kıymetinde olduğu günler...
Namazlarımızı, hayırlarımızın ,dualarımızın ALLAH ın huzurunda kat kat sevapla kabul olunduğu mübarek günler... İşlere kaptırıp ibadetlerimizi aksatmayalım dostlarım...
Bu nefis tatlıyı yapmam için şekkilli demiri bana memleketinden Erzurum dan getiren canım kardeşime Emine me çok çok teşekkür ederim... Demir Emine den, tarif anacığımdan çok hafif tadına doyamadan hemen bitiveren harika bir tatlı.
GEREKLİ OLANLAR:
hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
8 yemek kaşığı un
aıcık tuz
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu(yoksa az miktar limontuzuda olabilir)
1 tane karanfil
şerbeti hazırlamak için tencereye şeker ve suyu koyalım kaynayınca limonu ekleyip 15 dk daha kaynatıp ocaktan alalım
kızartmak için
3 su bardağı sıvıyağ(bol yağda kızarması lazım)
HAZIRLANIŞI:
Önce derin bir kapta bütün hamur malzemelerini koyup iyice çırpalım .
yağ tavamızı ocağa alıp ,yağı kızdıralım... Demiri önce yağa sonra yarıya kadar hamura batırıp ,kızgın yağda sallayarak demirden hamuru düşürmeye çalışalım.... Kızarınca tabağa alalım ... Soğuyunca hazırladığımız soğuk şebete batırıp çekelim ve servis tabağımıza alalım.
Namazlarımızı, hayırlarımızın ,dualarımızın ALLAH ın huzurunda kat kat sevapla kabul olunduğu mübarek günler... İşlere kaptırıp ibadetlerimizi aksatmayalım dostlarım...
Bu nefis tatlıyı yapmam için şekkilli demiri bana memleketinden Erzurum dan getiren canım kardeşime Emine me çok çok teşekkür ederim... Demir Emine den, tarif anacığımdan çok hafif tadına doyamadan hemen bitiveren harika bir tatlı.
GEREKLİ OLANLAR:
hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
8 yemek kaşığı un
aıcık tuz
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu(yoksa az miktar limontuzuda olabilir)
1 tane karanfil
şerbeti hazırlamak için tencereye şeker ve suyu koyalım kaynayınca limonu ekleyip 15 dk daha kaynatıp ocaktan alalım
kızartmak için
3 su bardağı sıvıyağ(bol yağda kızarması lazım)
HAZIRLANIŞI:
Önce derin bir kapta bütün hamur malzemelerini koyup iyice çırpalım .
yağ tavamızı ocağa alıp ,yağı kızdıralım... Demiri önce yağa sonra yarıya kadar hamura batırıp ,kızgın yağda sallayarak demirden hamuru düşürmeye çalışalım.... Kızarınca tabağa alalım ... Soğuyunca hazırladığımız soğuk şebete batırıp çekelim ve servis tabağımıza alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder