GEREKLİ OLANLAR:
2 adet avakado
1 dal taze soğan
1 tutam maydananoz
yarım limon
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
gerektiği kadar tuz
HAZIRLANIŞI:
Avakado yu soyup çekirdeğini çıkardıktan sonra çatalla ezelim.
İnce doğranmış taze soğan maydanozu da ekleyip karıştıralım
sonra sarımsak,zeytinyağı,limonuyu,tuz ekleyip iyice karıştırıp süsleyip servis edelim.
Avokadodaki 14 mineral hücreleri yeniliyor.
* Avokadoda bulunan 14 mineral hücre yenilenmesini sağlamakta. Dolayısıyla yaşlanmaya neden olan zararlı toksinleri vücuttan atarak yaşlanmayı yavaşlatmakta ve cildi yıllara karşı korumaktadır.
* Avokado % 30 oranında barındırdığı doymamış yağ miktarı nedeniyle vücuttaki kolestrolün artmasını önler. Kalp ve damar hastalıklarında doğal bir şifa kaynağıdır. Ülser üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir.
* Avokadonun içinde A, B1, B2, B3, B6, C, E, K vitaminleri, fosfor, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi mineraller bulunmaktadır.
* Aynı zamanda mutluluk hormonu olan seratoninden ötürü ruh sağlığımıza da en az beden sağlığımıza olduğu kadar faydalıdır. İçerdiği yüksek potasyum dinçlik verir ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rehaveti üzerinden atar.
* Bağışıklık sistemimizi güçlendiren, kandaki alkalin dengesini koruyan ve kandaki kırmızı kan hücrelerini yapan avakado aynı zamanda bir demir kaynağıdır. ALINTI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder