GEREKLİ OLANLAR:
1 orta boy karnabahar
3 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurtTuz isteğe bağlı karabiber kırmızıbiber
KIZARTMAK İÇİN
1 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
3 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurtTuz isteğe bağlı karabiber kırmızıbiber
KIZARTMAK İÇİN
1 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karnabahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu veyarım limon sıkılmış suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta yoğurt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnabaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvı yağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder