Merhabalar... Bu nefiiiss hamsili pilavı arkadaşım Seda yapmıştı ellerine sağlık arkadaşımın .Bu lezzetli yemeği yeyince şunu düşündüm: Evet hepimiz ,daha doğrusu herkes, her yörenin yemeğini yapar ama; yöresinin insanı daha bir farklı,daha bir lezzetli yapıyor diye düşünüyorum ...
İşte bu hamsili pilavda öyle olmuştu. Ustasının elinden tam ölçü tam kıvam. Resimleyip tarifini almakta bana düştü tabiiki
Bu arada aşurelerde eksik edilmemiş. Malum bu ayda . Üstünede birer kase aşure yendi offf offfff.
Bu kadarda değil görüldüğü üzre nefis açmalar,bol salata .....Ama ben hamsili pilavın tarifini aldım denemeniz dileğiyle
GEREKLİ OLANLAR:
1,5 kg hamsi (temizlenip kılçıkları çıkarılıp tuzlanacak)
1,5 su bardağı pirinç(bol suyla yıkanıp süzülecek)
3 adet soğan (küp doğranmış)
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm(öncden yıkanmış)
1 yemek kaşığı yeni bahar
1,5 çay bardağı sıvı yağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI:
önce pilav pişiriliyor
Pilavı pişireceğimiz tavamıza yağı koyup soğanları kavurmaya başlayalım.
Fıstıklarda ilave edilip, pembeleşene kadar kavuralım
Pirinci de ekleyip biraz daha kavuralım.
Üzümleride ilave edip pilavımızın suyunu ayarlı koyalım ve pişirelim.
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp demlenmeye bırakalım.
Bu arada yenibaharınıda ilave edip karıştıralım... Pilavımız hazır.
Dikdörtgen borcam kabımızın her tarafını iyice yağlayalım.
Tepsimizin taban ve yanlarını tamamen kapatacak şekilde sıkı sıkı balıklarımızı yerleştirelim (sırtları tepsiye gelecek şekilde)
Pilavımızın tamamını balıkların üzerine gelecek şekilde yayalım .Tepsimizin taban ve yanlarını tamamen kapatacak şekilde sıkı sıkı balıklarımızı yerleştirelim (sırtları tepsiye gelecek şekilde)
Kalan hamsileride sırtları üste gelecek şekilde aralıksız bir şekilde dizelim.
Resimdede görüldüğü gibi.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder