Selam olsun değerli takipçilerime .. Can dostlarıma... Güzel bir hafta sonu olsun İNŞAALLAH...Bu nefis kahvaltı masasının sahibi çok sevdiğim arkadaşım Afet hanımdır .
Arkadaşım herhalde bir gece öncesinden hiç uyumamış bunca zahmetlere katlanmış diyicem ama ...Açmalar, Isparta lokumu ,rulo börek (bu arada da tava böreği ocak üzerinde kızarıyordu) sıcacık el yakıyorlardı. Arkadaşım yaptığı işi en iyi yapanlardandır.
Her zaman için ikramları çok harika olur kendisini sevgiyle kucaklıyorum birde buradan ellerine emeğine sağlık diyorum.
Masadaki patatesli rulo börek ve Isparta lokumunun tarifini aldım canlarım çok lezzetliydiler denemek isteyen dostlara işte tarifler
ISPARTA LOKUMU
GEREKLİ OLANLAR
hamur malzemeleri
1 Su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz maya
2 yumurta sarısı üzerine beyazı hamura konacak
gerektiği kadar un hamur kulakmemesi kıvamında olacak
iç malzeme
1/5 su bardağı tereyağı
1/5 tahin
üzerine 1 kase dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına süt.su,tuz ve mayayı koyup 5 dk mayalanmasını bekleyelim
Maya gelince yağ ve yumurtayı da ekleyip iyice yoğuralım unu azar azar ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar yoğuralım 5 dk dinlenmeye bırakalım
Hamuru açma tahtamızda elimizle açabildiğimiz kadar açalım üzerine tereyağını elimizle iyice yayalım onun üzerine tahini gezdirip hertarafına gelecek şekilde sürelim ve hamuru rulo yapalım.
üç parmak eninde kesip yan yatırıp uçlarını toplayıp önce yumurta sarısına daha sonra cevize bula tepsiye dizelim önceden ısıttığımız fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim
PATATESLİ RULO BÖREK
GEREKLİ OLANLAR
4 yufka
iç harcımız
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı tereyeğı
1/5 su bardağı lor peyniri
4 adet haşlanmış patates
yarım demet maydanoz
karabiber kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI Patatesli rulo böreğin dlimlenmemiş hali
Derin bir kapta patatesleri ezip yumurtaları kıralım. Üzerine yağları lor peyniri ince kıydığımız maydanozları ve baharatları koyup iyice karıştıralım.
İlk yufkayı serip harçtan serelim üzerine ikinci yufkayı serelim tekrar harç aynı işlemi tüm yufkalar bitene kadar uygulayalım
Yufkaların yan uçlarını kapatıp rulo yapalım dolapta 1 saat dinlendirelim
1 parmak eninde kesip tepsiye dizelim 250 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
AÇMA
közlenmiş kırmızı biber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder