GEREKLİ OLANLAR:
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 Türk.ka.fincanı süt
3,5 su bardağı un
kabartma tozu ,vanilya
istediğiniz bir meyvenin marmelatı Çiğdem'ciğim frambuaz kullanmış
üzerine 1 su bardağı ince çekilmiş fındık ve fındıkların yapışması için
yumurta akı
HAZIRLANIŞI:
Kabımıza hamur malzemelerini sırayla koyup homojen bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım
dolapta 10-15 dk dinlendirelim .
açma tahtamıza hamuru 2 cm kalınlığında açalım çiçek şeklinde kalıpla keselim sayılarını eşitleyelim
çiçeklerin yarısını ortadan kola kapağıyla açalım .Alt çiçeği koyup araya marmelat sürüp üzerine delikli çiçekği önce yumurta akına sonra ince çekilmiş fındığa batırıp koyalım. önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder