Merhabalar ...Selamlar ...Sevgiler ...Her şey gönlünüzce olsun İNŞAALLAH.Bizim ailenin sebze problemini daha önce anlatmıştım ya ,sebze yedirme yolları aramaya başladım,dün Tombul tarifler bloğunda görüp esinlendim... Bu gün bi çırpıda yaptım akşamı bekliyorum nasıl bir tepki alıcam merak ediyorum VALLA hi.... Hadi hayırlısı yemezlerse naparım :(hepsini yer kalkarım:))) işte bu kadar amaaannn...
GEREKLİ OLANLAR
1 kg kalın seçilmiş pırasa
1 su bardağından bir parmak az pirinç
200 gr kıyma
1 orta boy küp doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz ,karabiber,kırmızıbiber,sumak.nane (baharatlar 1 çay kaşığı yeterlidir)
HAZIRLANIŞI
GEREKLİ OLANLAR
1 kg kalın seçilmiş pırasa
1 su bardağından bir parmak az pirinç
200 gr kıyma
1 orta boy küp doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz ,karabiber,kırmızıbiber,sumak.nane (baharatlar 1 çay kaşığı yeterlidir)
HAZIRLANIŞI
- önce pırasaları resimde görüldüğü gibi haşlayalım
- iç harcını hazırlayalım
- pirinçleri yıkayıp soğanı, eti ve bütün baharatları ekleyip yağlarıda koyup yoğuralım
- 5 dak haşlayıp soğuyan pırasaları ortalarından bıçakla çizip yapraklara ayıralım
- uzun şerit halinde olan pırasanın içine harçtan koyup resimde görüldüğü gibi nuska şeklinde sarıp tenceremize dizelim (ben birazda 15 çm boyunda kesip düz sarma şeklinde de yaptım )
- üzerine 3 su bardağı kaynar su birazda zeytinyağı gezdirip ocağa koyalım
- pişince küçük bir tavada hazırladığımız salçalı sosu gezdirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder