9 Ağustos 2011 Salı

KÜRDAN KEBABI



GEREKLİ OLANLAR:




  • 250gr kıyma

  • 1kg patlıcan( büyük ve uzun olursa sarmaya gelir)

  • 1 küçük soğan

  • 2 adet yeşil biber

  • 1 adet domates

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı salça

  • kürdan

  • tuz ,karabiber ,kırmızıbiber,kimyon,kekik



HAZIRLANIŞI:



  • Patlıcanları boylamasına ince şeritler halinde kesip tuzlu suda bekletelim

  • bir kaba kıymayı koyup soğanı rendeleyelim

  • baharatları ve tuzunuda ilave edip yoğuralım

  • domates ve biberleride iri küp halinde kesip bekletelim

  • patlıcanları sudan cıkarıp suyunu süzdürüp

  • teflon tavayı hafif yağlayarak patlıcanları alt üst kızartalım

  • patlıcanlar soğuyunca hazırladığımız kıymadan bir çimdik alıp patlıcanın içine koyup rulo yapalım

  • üzerine bir domates bir biber koyup kürdanı batıralım. tepsimize dizelim

  • üzerine salcalı su yapıp gezdirelim önceden ısıttığımız hızlı ayardaki fırınımızda 20,25 dk pişirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder