12 Ağustos 2011 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI








GEREKLİ OLANLAR::




  • 1lt süt

  • 3 t kahve fincanı şeker

  • 3t kahve fincanı un

  • 1 paket kremşanti

  • isteğe bağlı olarak ya bir paket vanilya yada 3,4 tane damla sakızı

  • 250gr iyice ufalanmış teflon tavada kavrulmuş tel kadayıf



HAZIRLANIŞI:



  • Tencereye sütü. unu,şekeri (vanilya veya damla sakızınıda) ilave edip.karıştırarak kaynatalım.2,3 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp iyice soğumasını bekleyelim

  • soğuduktan sonra kremşantisini katıp mikserle çırpalım

  • tepsiye önce kavrulmuş kadayıfın yarısından serelim

  • bütün muhallebiyi ortaya yayıp en üstünede kalan kadayıfları serpelim 

  • 3,4 saat buzdolabında bekletip servis edelim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder