MİLFÖY HAMURUYLA ÇİÇEK BÖREK
KREMŞANTİLİ KURABİYE
RULO PASTA(tarif daha sonra)
MİLFÖY ÇİÇEK BÖREK
12 milföy hamur
1 yumurta
peynirli iç(peyniri rendele maydanoz doğra, karabiber kırmızı biber koy karıştır.)
milföy hamuru köşelerden 1cm içten bıçakla çiz . iç malzeme koy köşelerden çekip uçları birleştir . dışarda kalan uçlarıda bir araya getir birleştir tepsiye koy üzerine yumurta sarısı sür ve250 derecedeki önceden ısıtılmış fırında kızartalım
KREMŞANTİLİ KURABİYE( tarif cafe portakal )
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
yarım şişe DR.OTKER limon aroması
Bütün malzemeler karıştırıp yoğuralım .çeviz büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzda yuvarlayıp istediğimz şekiller verip tepsiye dizelim (tarif de yuvarlak yapılmıştı ben böyle şekil verdim)Orta hararetli fırında pembeleşene kadar kızartalım.piştikten sonra üzerine pudra şekeri dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder