24 Nisan 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


MALZEMELER:
1 kg taze fasulye
1 İri boy soğan
3 veye4 diş sarımsak
1  orta boy domates
1 Tane yeşil  biber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz ,bir tane küp şeker (ben koymuyorum)
YAPILIŞI:
Yemeğimizi pişireceğimiz tenceremize,sırayla malzemeleri ekleyelim.önce yağı  daha sonra,soğanı küp doğrayalım, biber ve domatesi  doğrayıp.sarımsakları ve en üstede ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri ilave  edelim, bir tatlı kaşığı salça koyup,ocağımızın altını yakalım,kısık ateşte kendi suyuyla fasulyeleri iyice pişirelim inmeye yakın tuzunu katalım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder