- MALZEMELER:
- 1 kg kuşbaşı et
- 4 adet yeşil biber
- 4adet domates
- 1Çay bardağı sıvı yağ
- 1 İri boy soğan
- 2 Diş sarımısak
- Tuz karabiber ,kırmızıbiber ,kimyon( bir çay kaşığı yeterlidir).
- YAPILIŞI:
- Önce eti pişirelim düdüklü tencerede pişirirsek daha kolay zaman tasarrufuda olur .Düdüklü tencereye etleri koyalım.1 su bardağı da su koyup 20dk pişirelim .Tavamıza yağı koyup soğanları küp küp küçük doğrayalım.etleri de koyup soğanla beraber hafif kavurmaya başlayalım ,sonra biberleri küp dorayıp içine koyalım onlarla beraberde kavrulmaya devam etsin.en sonunda domatesleri küp doğrayıp katalım baharatları da katalım domateslerde iyice piştikten sonra yemek hazır.AFİYET ŞEKER OLSUN YAPIP YİYENLERE:):)
2 Nisan 2011 Cumartesi
DOMATESLİ ET KAVURMA (biz domates kebabı da diyoruz)
Kolay pratik et yemeklerimizden bizimkiler çok seviyor malum et obur olduklarından kendileri !! Ben bu tarifimideTARİFKOLİK İN 45 dk yemek etkinliğine gönderiyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder