Bittide pişirme aşamasına geçtim nihayet .
MALZEMELER:
HAMUR MALZEMESİ:
- 5 Su bardağı un
- 3 Yumurta
- Tuz gerektiği kadar su hamur kulak memesinden biraz sert olacak
İÇ MALZEME
- 500g orta yağlı kıyma
- 1 İri soğan
- Tuz karabiber ,kırmızı biber
SUYU İÇİN:
- 3 Yemek kaşığı domates salçası
- 3 Yemek kaşığı tere yağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ da olabilir
- 1 Yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
- Tuz
YAPILIŞI:
- Önce hamur malzemelerini yoğurma kabımıza koyup hamurumuzu hazırlayalım. Beş dakika dinlenirse hamur daha güzel açılır.Başka bir kapta eti,soganı rendeleyelim,baharatları koyup onuda yoğurup hazırlayalım.Resimde görüldüğü gibi hamurları 1cm kalınlığında açıp küçük kareler kesip. Etli hamurdan parçalar alıp karelerin üzerlerine koyup uçlarını birbirine getirip yapıştıralım böylelikle hamuru ve eti bitirelim.Sıra suyunun hazırlanmasında tenceremize yağı salçayı koyup karıştıralım nane,sumak ve tuzunu katalım gerektiği kadar suyunu koyalım biriki taşım kaynasın sonra mantıları dökelim 10,15dk kaynatalım çorbamız pişti itediğimiz gibi servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder