12 Şubat 2011 Cumartesi

Malatya yöresine ait yoğurtlu köfte

MALZEMELER
.2 su bardağı yarma(bulgur)
.1tutam tuz
.sos için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ salça
.üzerine nane
. 2 kase yoğurt bir diş sarımsak
YAPILIŞI
Öcne kabımıza bulgurumuzu koyup tuzunu ekleyip azar azar su ilaveleri ile yoğurulacak( hamurun iyie yoğurulması gerekir)daha sonra çimdik şeklinde parçalar koparılıp elde sıkılıp hamur bitene kadar şekil tamamlanır.Köfteler bitince daha öneden kaynatğımız tenceredeki suda makarna haşlar gibi haşlıyoruz sonra köftelerimizi süzgeçten geçirip diğer tarafta hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu köftemizin üzerine dökelim küçük bir tavada tereyağımızı koyup salçasını ilave edip naneyide katıp hazırladığımız sosu köftemizin üzerine dökelim .
Mantı tadında Malatya yöresine ait harika bir lezzet özellikle yazın daha çok terih edilen damaklarda tad bırakan ferahlatıcı bir yöresel yemeğimizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder